Onsdag d. 3. maj testes varslingssystemerne – S!RENEN og de fysiske varslingssirener

Onsdag den 3. maj kl. 12.00 testes  det nationale varslingssystem. Testen i år kommer til at være lidt anderledes end ellers, idet Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen har udvidet varslingssystemet med en ny kanal S!RENEN.

S!RENEN er et nyt varslingssystem som sender beredskabsmeddelelser direkte til mobiler i berørte områder. S!RENEN kræver ikke forudgående tilmelding, men sender automatisk til alle nyere mobiltelefoner (Se på linket her om din mobil og styresystem kan modtage beredskabsmeddelelser via S!RENEN).

Ved den årlige test 1. onsdag i maj kl 12 modtager du en test-advarsel via S!RENEN, og de fysiske varslingssirener tændes. Du skal ikke foretage dig noget i forbindelse med testen.

Varsling for døve og hørehæmmede

I 2023 bliver den sædvanlige SMS-varsling for døve og hørehæmmede ikke testet. Det skyldes, at testen af S!RENEN også vil være mobil. For at undgå unødig forvirring af forskellige test-advarsler på mobilen, vil alle – inklusiv døve og hørehæmmede – kun modtage en test-advarsel via S!RENEN, hvis de har en nyere mobiltelefon med opdateret operativsystem.

 

Du kan finde yderligere information om S!RENEN på www.sirenen.dk