Grill og bål i sommerlandet
Sommeren indbyder til grill og bål i haven og i det fri. Det kan være hyggeligt, men åben ild kræver forsigtighed og omtanke. Hvert år rykker beredskaberne ud til mange brande, der er forårsaget af uforsigtighed med åben ild.
Brandene opstår typisk, fordi afstandene til brændbare overflader er for korte, fordi man tænder forkert op, ikke har vand i nærheden, eller fordi man håndterer aske og gløder forkert.
Fem gode råd om bål
- Brug kun rent og tørt træ og opbyg bålet stabilt
- Placer bålet i forsvarlig afstand til bygninger og brandbare materialer i henhold til afstandsanbefalingerne nedenfor. I vindens retning bør afstandsanbefalingerne fordobles
- Brug aldrig benzin, sprit el. lign. til optænding
- Sluk med vand og ikke sand eller jord
- Tænd aldrig, når det blæser kraftigt
Fem gode råd om grill
- Brug aldrig brandfarlige væsker, når du griller
- Grill kun udendørs
- Hav altid vand i nærheden
- Placer grillen i sikker afstand og på et stabilt underlag
- Aske og kulrester skal være kolde, før du smider det ud