Grill

Sommeren er højsæson for at tænde op i grillen og bruge åben ild. Det skal gøres med omtanke – og ved at følge disse enkle råd, kan du gå en tryg og sikker sommer i møde.

– Stil grillen på et sikkert underlag og undgå tør bevoksning. En stor grill placeres minimum 5 meter fra bygninger med hårdt tag. Mindre grill placeres på et underlag, der ikke kan brænde
– Sørg for at have vand parat til slukning. Brug dog aldrig vand til at slukke flammer i en gasgrill, men sluk i stedet alle brændere og flyt maden et andet sted hen
– Brug kun trækul eller briketter som fast brændsel
– Brug optændingsblokke, grillstarter eller særlig tændvæske til at tænde med (aldrig sprit, bioethanol eller benzin)
– Sluk altid grillen, når du er færdig
– Flyt aldrig den tændte grill indendørs (pga. risiko for kulilte-forgiftning)
– Tøm altid først grillen dagen efter brug eller, når asken er gjort våd

Læs mere her: http://brs.dk/forebyggelse/brand/Documents/Grill_baal_og_ukrudtsbraender_folderA4.pdf

Vær opmærksom på, at boligselskaber i egne vedtægter kan have specielle regler om anvendelse af grill.
Ring 112 – også under ferien i alle lande indenfor EU, hvis uheldet er ude, og du har brug for akut hjælp fra brandvæsen, ambulance eller politi.